Open traprenovatie

Wat is een open trap?

Een open trap is een type trap waarbij er geen stootborden tussen de treden zijn geplaatst. Dit betekent dat er geen dichte achterkant is, waardoor de trap open en blootgesteld is aan de rest van de ruimte.

Soorten

open traprenovaties

Laat je trap renoveren door een echt trap specialist! Want een opentrap is een prachtig zicht in je huis.  Een open trap geef je licht in je huis. Kies voor kwaliteit, bij onze alle materialen hoogwaardig voor de beste prijs. Heb je een open trap en voldoet deze niet meer aan je wensen? Wil je bijvoorbeeld een dichte trap, of wil je je

open trap  nieuwe look geven? Lees hieronder wat er allemaal kan met een open traprenovatie van een open trap.

Om een open trap te renoveren hebben wij 4 soorten mogelijkheden om te bekleden.
Hieronder zie je voorbeelden. 
Kies jij uit welke past bij jouw interieur.

Kan een open trap ook worden omgebouwd tot een dichte trap?

 

Ja, het is mogelijk om een open trap om te bouwen tot een dichte trap met behulp van bijvoorbeeld MDF platen. Het ombouwen van een open trap naar een dichte trap kan bijdragen aan de veiligheid van de trap, vooral als er kinderen in huis zijn. Ook kan het zorgen voor meer privacy in de ruimte waar de trap zich bevindt.

Wat is het verschil tussen enkelzijdige en dubbelzijdige bekleding bij een open traprenovatie?

Bij enkelzijdige bekleding wordt alleen de bovenkant van de traptrede bekleed, terwijl bij dubbelzijdige bekleding ook de onderkant van de traptrede wordt bekleed. Dubbelzijdige bekleding kan zorgen voor een vollere uitstraling van de trap en is bijvoorbeeld geschikt als de trap vanuit meerdere hoeken zichtbaar is.

Kan een open trap ook volledig rondom worden bekleed?

 

Ja, het is mogelijk om een open trap volledig rondom te bekleden met bijvoorbeeld laminaat, hout of PVC. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van de trap, maar kan wel zorgen voor een hogere prijs dan bijvoorbeeld enkelzijdige of dubbelzijdige bekleding. Vraag een offerte op maat op en je hoort van ons met welk bedrag je rekening moet houden.

Hoe lang duurt het renoveren van een open trap gemiddeld?

De duur van een open traprenovatie kan variëren afhankelijk van de grootte van de trap en het gekozen materiaal. De open traprenovaties die wij uitvoeren duren één tot twee dag. 

Open traprenovatie in Dordrecht
Met een enkelzijdige bekleding alleen de bovenzijde van de traptrede bekleden met een overzettrede en afwerklat.
Open traprenovatie in Dordrecht
Met een dubbelzijdige bekleding de bovenzijde van de trap bekleden met een overzettrede en de onderkant met een plaat in dezelfde kleur. De randen worden ook mooi afgewerkt
Open traprenovatie in Dordrecht
Met een dubbelzijdige bekleding de boven- en onderzijde bekleden met overzettreden. De trede is dan volledig rondom bekleed.Een perfecte uitstraling. Popular!
Open traprenovatie in Dordrecht
De open trap omtoveren tot dichte trap met een MDF plaat aan de achterkant.

Waarom zou ik mijn open trap willen renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom je je open trap zou willen renoveren. Ten eerste kan het zorgen voor een vernieuwde uitstraling van de trap en daarmee van de gehele ruimte. Daarnaast kan een gerenoveerde trap bijdragen aan de veiligheid en het comfort van het traplopen. Bovendien kan een open traprenovatie ook bijdragen aan de waarde van je woning.

Welke materialen zijn geschikt voor het renoveren van een open trap? 

Voor het renoveren van een open trap zijn er verschillende materialen bij ons beschikbaar, zoals hout, laminaat, PVC. Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw trap, hangt af van jouw persoonlijke smaak, de gewenste uitstraling, de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal, en het beschikbare budget.

Open traprenovatie met PVC
Open traprenovatie met CPL Laminaat rondom
Open traprenovatie met HPL Laminaat
Open traprenovatie met Eikenhout
Previous slide
Next slide

Onze recente werkjes van open traprenovaties

Open traprenovatie
Open traprenovatie
trapbekleding
Open traprenovatie
traprenovatie
open traprenovatie
Traprenovatie offertes
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie
traprenovatie in Dordrecht
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie

Kan ik ook zelf mijn open trap renoveren?

Het is mogelijk om zelf je open trap te renoveren, maar dit vereist wel de nodige ervaring en expertise op het gebied van traprenovatie. Vooral als het gaat om het gebruik van gevaarlijke materialen zoals lijm en verf is het aan te raden om een professional in te schakelen. Bovendien kan een professionele traprenovatie een hogere kwaliteit en duurzaamheid garanderen dan wanneer je dit zelf zou doen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor de installatie van een open traprenovatie en de garantie hierop.

Kan ik ook een offerte op maat krijgen voor de renovatie van mijn open trap?

Ja, het is mogelijk om een offerte op maat te krijgen voor de renovatie van je open trap. Het is hierbij belangrijk om je wensen en eisen duidelijk te communiceren met ons, zodat wij een passende offerte kunnen opstellen. 

Jouw nieuwe trap, jouw nieuwe look. Een trap laten renoveren is goedkoper dan een nieuwe trap laten plaatsen. 

Wij hebben voor je veel prachtig laminaat overzettreden. Schitterend PVC overzettreden en Mooi natuurlijke intense uitstraling van Eiken hout overzettreden.

Voor iedereen de perfect stijl te kunnen vinden hebben wij zorgzaam alle populier merken in de showroom geplaatst. Zoals Mexform of Trenovo trapbekleding. Zijn erg populier tegenwoordig. Van al onze klanten kiest de 70% vanuit Trenovo of Mexform premium CPL Laminaat trapbekleding. 

Onze PVC collectie is ook erg populier tegenwoordig. 

Onze PVC collectie is ook geschikt voor een open traprenovatie.

Ze hebben ook een mooi en voelbaar structuur.

PVC trapbekleding zijn erg populier en goedkoop.