Let op! Openingstijden gewijzigd !!!!

Kosten Traprenovatie

Kosten traprenovatie

Wat zijn de mogelijkheden voor een open traprenovatie?

Wat zal het kosten voor uw traprenovatie? De kosten van een traprenovatie kunt u ook hieronder vinden. Wij hebben 4 soorten mogelijkheid om uw trap te bekleden van eiken hout, pvc of met laminaat trap bekleding. Een open trap geeft een woning een ruimtelijke uitstraling en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Open trappen zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Bij een open traprenovatie kunt u kiezen uit vier montage opties.
Open traprenovatie in Zwijndrecht

Soorten open traprenovaties

Open traprenovatie in Dordrecht
Met een enkelzijdige bekleding alleen de bovenzijde van de traptrede bekleden met een overzettrede en afwerklat.
Open traprenovatie in Dordrecht
Met een dubbelzijdige bekleding de bovenzijde van de trap bekleden met een overzettrede en de onderkant met een plaat in dezelfde kleur. De randen worden ook mooi afgewerkt
Open traprenovatie in Dordrecht
Met een dubbelzijdige bekleding de boven- en onderzijde bekleden met overzettreden. De trede is dan volledig rondom bekleed
Open traprenovatie in Dordrecht
De open trap omtoveren tot dichte trap met een MDF plaat aan de achterkant.

Heeft u hulp nodig? 

U kunt onze altijd bellen of tijdens onze openingstijden langskomen in onze showroom. Wij helpen graag voor u!

Onze recente werkjes van open traprenovaties

Open traprenovatie
Eiken hout trapbekleding
Open traprenovatie
Premium Laminaat bekleding
trapbekleding
PVC overzettreden
Open traprenovatie
Premium Laminaat trapbekleding
traprenovatie
Premium Laminaat trapbekleding
open traprenovatie
Premium Laminaat trapbekleding
Traprenovatie offertes
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie
traprenovatie in Dordrecht
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Open traprenovatie
Traprenovatie offertes

Kosten traprenovatie

Wat is traprenovatie?

Voordat we ingaan op de kosten van traprenovatie, is het belangrijk om te weten wat traprenovatie eigenlijk inhoudt. Traprenovatie is het proces van het upgraden of vervangen van een bestaande trap om deze te moderniseren, esthetisch te verbeteren en de veiligheid te verbeteren. Dit kan variëren van het vervangen van de trapbekleding tot het toevoegen van een trapleuning of het renoveren van de trapspijlen.

Traprenovatie kosten: wat zijn de factoren?

De kosten van traprenovatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Materiaal

: Het materiaal dat je kiest voor de traprenovatie zal de grootste invloed hebben op de kosten. Populaire materialen zijn onder andere PVC, laminaat, hout en tapijt.

  • Arbeidskosten: De kosten van arbeid zijn ook een belangrijke factor. Dit kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en de ervaring van de vakman.
  • Extra opties: Extra opties zoals trapleuningen, trapverlichting en antislipbekleding zullen de kosten van de traprenovatie verhogen.

Hoeveel kost traprenovatie?

De kosten van traprenovatie kunnen variëren van € 1800 tot € 5000, afhankelijk van het materiaal en de omvang van het project. Hieronder staan enkele voorbeelden van de gemiddelde kosten van traprenovatie:

Hout: Gemiddelde kosten van € 2400 tot € 6500

Laminaat: Gemiddelde kosten van € 2200 tot € 4500

PVC: Gemiddelde kosten van € 1800 tot € 3000

Tips om geld te besparen bij traprenovatie

  • Doe het zelf: Als je handig bent, kan je overwegen om de traprenovatie zelf uit te voeren. Dit kan aanzienlijk geld besparen op de arbeidskosten.
  • Kies voor een goedkoper materiaal: Hout kan duur zijn, maar laminaat of PVC kunnen een betaalbaar alternatief zijn.
  • Vergelijk offertes: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven om de beste prijs te vinden.
  • Renoveer in delen: Als je niet het budget hebt om de hele trap in één keer te renoveren, overweeg dan om de renovatie in delen uit te voeren.
  • Vermijd extra opties: Trapverlichting en antislipbekleding zijn leuke extra’s, maar als je geld wilt besparen, kan je overwegen om deze opties over te slaan.
  • Zoek naar aanbiedingen op internet

Hoe lang duurt een traprenovatie?

De duur van een traprenovatie kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en het gekozen materiaal. Over het algemeen kan een traprenovatie tussen de 1 en 3 dagen duren.

Is het veilig om de trap zelf te renoveren?

Als je ervaring hebt in doe-het-zelf-projecten, kan het renoveren van de trap veilig zijn. Het is echter belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen en de benodigde vaardigheden te hebben om het project veilig en succesvol uit te voeren.

Kan ik de kosten van traprenovatie aftrekken van de belastingen?

In sommige gevallen kan je de kosten van traprenovatie aftrekken van de belastingen als het wordt beschouwd als een verbetering van het huis. Raadpleeg een belastingadviseur om te bepalen of je in aanmerking komt voor belastingvoordelen.

Als je overweegt om je trap te renoveren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en hoe je geld kunt besparen. Door het vergelijken van offertes, het kiezen van een goedkoper materiaal en het doen van de renovatie zelf, kan je aanzienlijk geld besparen op traprenovatie kosten. Door deze tips te volgen en de juiste informatie te hebben, kan je een veilige en succesvolle traprenovatie uitvoeren zonder je bankrekening te belasten.